söndag 25 april 2010

Brasilen och Paraguay - En försenad rapport

Har inte hunnit rapportera om Brasailien och Paraguay. Vi åkte dit med en paketerad tur sisata dagen i Iguazu. Köpte på impuls biljetter på busstationen. Det visade sig att det vi köpt int bara var en tur till brasilianska sidan av vattenfallet utan även kraftverkbesök och shopping i Paraguay samt buffé-lunch i Brasilien.
Först skulle vi till Paraguay och det skall tydligen ALLA. En timme i bilkö för att komma till gränsbron. Paraguay är brassarnas shoppingparadis.
Kraftverksbesöket bestod aven reklamfilm och en snabb bussrundtur. Vattanflödet i spillvattenrännan är maffigt. Äändå var det bara en tredjedel av vad de hade för två veckor sedan. Tyvärr kom vi inte in i generatorhallen.
Shoppingen var inget vidsre. Ett antal gallerior som mest sålde skor, väskor, kläder. En del märkesvaror men mest lågprisvaruhusgrejer.. Lena köpte ett par RayBan får femtio kronor. Jag köpte ett paraply och lät mig luras att köpa ett tomt USB-minne...
Brasilien då? Ja, de bygger snyggare skyskrapor där än i Argentina och folk är lite mer galna..Arkiteken som ritat vår lunchrestaurang heter Cleverson Fizinus. Say no more...
Vattenfallen var minst lika fina från brassesidan.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar