tisdag 27 april 2010

Skola igen

Spanskkurs igen. Den här gången i Buenos Aires med Lena som skolkamrat. Dock inte i samma klass. Hon går i en nybörjargrupp tillsammans med en österrikare och jag har (som vanligt) fått en kille med keps, t-tröja och shorts från Kalifornien. Alltså dags att lära sig den argentinska varianten med med vos (du), schå (jag), påssjå (kyckling) etc.
Vi har tidigare besökt diverse rekommenderade turistplatser. Bäst har nog varit PROA museet bredvid Caminito i La Boca . Snyggt modernt bygge med en fin utställning om Italiensk Futurism. Jag gillar Fortunato Depero.
Caminito var en hysterisk tango turistfälla. Vi flydde till en liten marknad bredvid som hade en DJ som körde soul och Dire Straits.
Idag efter skolan tog vi oss, tack vare Lenas envisa strävan att hitta något annat än Santa Fe avenyn, ut till Palermo Viejo som visade sig vara smockfullt med ultradesignade modeaffärer och barer. Påminde om ett fashionablare Williamsburg, enligt Lena. Smockfull var även SUBTEn som vi tog till Palermo, men sånt skall ju upplevas också.
En obligatorisk tangoshow har vi även gått på. Bra musik, spelad av riktiga musiker på riktiga intrument. Kul att se hur man hanterar dragspelet (Bandoneon) liggandes på knäna får att spela rytmen. Tango dansen var givetvis mästerligt utförd av dansproffs. Kan dock  tyvärr inte låta bli att asssociera till John Cleese's silly walks...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar