söndag 4 april 2010

Wrap Up

Befinner mig nu i San Pedro de Atacama efter en tre dagars resa från La Paz. Skönt med värme och syre igen, fast byn är en riktig turisthåla.

Först nattbuss från La Paz till Uyuni. Sedan Toyota Landcruiser tillsammans med fem andra turister, en tysk, en dansk, två belgare och en holländare och vår chaufför Jonny. Ett kul gäng!

Det går ett lämmeltåg av Toyotas längs den här rutten. Alla som kommer till Uyuni skall ut på saltöknen och det finns paket med olika längd. I mitt fall ett paket med två övernattningar och sedan transfer till Chile vid den sydligaste punkten.

Saltöknen är fräck i sin storslagna vita tomhet (förutom ett antal landcruisers). Ljuset är otroligt starkt så ögonen rinner.

Fantastiskt landskapet längs vägen med vulkaner, laguner och ödslighet (och landcruisers). Ju längre söderut man kommer ju torrare blir det. I början, strax efter saltöknen, odlas faktiskt lite grödor. Sedan blir det ren öken. Ändå ser man ibland vicuñas som betar. Ser ut som om de äter sand.

Har sovit på 4315 m höjd. Nytt rekord.

Har även varit uppe på 4900 m höjd, när vi tittade på gejsrar i gryningen, sista dagen. Nytt rekord. Känns som att kroppen acklimatiserat sig till höjden. Blir givetvis andfådd för minsta lilla och det går inte att hålla andan t.ex. när man sitter på huk och skall ta ett foto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar