lördag 17 juli 2010

Broome – Perth (Dag 9-10)

Dag 9

Dagen börjar med att beskåda delfinmatning vid ett ställe som heter Monkey Mia. Några hundra turister flockas nere på en stilla strand inne i Shark Bay. Delfinerna kommer in och visar upp sig och får lite fisk. Himla söta och flera av dem har ungar i släptåg.

Sedan far vi vidare till Hamelin Pool där vi tittar på de fantastiska Stromatoliterna. Dessa kolonier av cyanobakterier behärskade ensamma Jorden under två miljarder år och såg till så att syrehalten i atmosfären kom upp i de nivåer som krävdes för uppkomsten av högre livsformer. Man fylls av vördnad inför dessa hjältar. Hamelin Pool är en del av Shark Bay som är innesluten av en sandbank. Detta gör att salthalten hålls hög vilket håller borta de sniglar som blev Stromatoliternas död på övriga delar av Jorden.

Sedan blir det en lång dags bussåkande innan vi kommer till Denham där vi tar in ett backpackerhostel för en sista natt.

Dag 10

Ännu en lång dags bussåkande innan vi slutligen rullar in i Perth. Gatorna är avspärrade eftersom tydligen en naken galning hotat folk med gevär inne på ett varuhus. Checkar in på vårt hotell och går sedan och äter jättegod vietnamesisk mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar