torsdag 22 juli 2010

Två dagar i Perth

Onsdag

Idag, hade vi bokat en vintur på Swan River. Gick upp alldeles för tidigt, gjorde oss i ordning och käkade frukost. Då ringer de och säger att turen är inställd. Suck. På torsdag skall den bli av i alla fall.

Vi tog i stället gratisbussen till Kings Park och vandrade runt. Fint. Utsikt mot Perth skyline och en fin treetop-walk i trendigt rostjärn. Återvänder till city när lunchhungern sätter in. Soppa med gratis internet. Springer sedan ihop med Ann och Sean från vår "adventure tour". Ann är i upplösningstillstånd då det strular med deras hemresebiljett till Irland.

På kvällen käkar vi underbart helgrillat balkanlamm. Blir inkastade av en charmig egyptier som bjuder på vinet. Agnes köper sedan något slags godiste med små slemmiga bollar i… Och sedan upptäcker vi bakom en parkeringsplats Chinatown, komplett med kinesisk portal och allt. Alla har ju sagt att det inte skulle finnas något Chinatown i Perth. Det gjorde det visst. Stöter ihop med Ann och Sean igen. Båda verkar har fortsatt kraftig resfeber… Sedan går vi på bio. Och i morgon blir det förhoppningsvis en vintur. Får se om Swan River kan matcha Mendoza.

Torsdag

Båt upp längs Swan River med fyra viner. Sedan fyra vingårdar, ett bryggeri och en chokladfabrik. Vinerna från Jarrah Ridgevar nog godast. Semillon – Sauvignon Blanc kallas "Semsav" på Aussie Språk. Cabernet Sauvignon är en "Cabsav". (En Long Macchiato är en "Long Mac" fast det är en kaffe.).

Tänker försöka gå på bio ikväll igen. Cinema Paradiso var mysig och hade flera kul filmer på gång. I morgon åker vi nog ut till marknaden i Fremantle igen. Får se om det går att hitta en present till Molls.


 

1 kommentar: