onsdag 24 februari 2010

Näst sista dagen i Port of Spain

Planen var att träffa Brother Resistance och hämta skivor och sånt att ta med hem till Rapso Rebel. Ringde Resistance och han svarade… men han befann sig på Guadeloupe… Skulle ringt honom tidigare. Nu missade vi varandra. Ringde Crazy för att höra vad vi kunde hitta på. Han föreslog Mas Camp pub ikväll. Stalin spelar där. Så det är alltså planen för kvällen.

Vi kom på att Jonas givetvis måste köpa ett steelpan så det blev dagens projekt. Konsulterade Lars hemma i Sverige. Sedan gick vi till Simons Music. Försäljarna där var trevliga men visste inte så där jättemycket om steelpans. De ville ha 5500 TT$ för en tenor utan case vilket var över smärtgränsen prismässigt. Ringde Stanley, bassist som jag träffade på min stamkines igår, och han tipsade om att vi kunde gå upp till Pan Trinbago – Centralorganisationen För Bensinfat. Sagt och gjort.
På Pan Trinbago snackade vi med en herre vid namn Melville. En tenor för 3500 TT$ verkade kunna ordnas. Sedan ringde Vonrick, Stanleys kompis och trummis i Desperadoes och Charlies Roots, och han hade en kontakt som verkade kunna sälja för ytterligare något lägre. Känns som om halva Port of Spain snart engagerat sig i detta bensinfatsköp. Skall bli spännande att se var det slutar.

Det är perfekt att ha en lokal mobiltelefon. Så här mycket kontakter hade man inte kunnat ha förr. Otroligt många trinidadier har Blackberries med telefon och internet på fickan.


 

Här är lite steelpan info från Lars för säkerhets skull:

The Spiderweb (or Circle of Fifths) Lead = Tenor pan vanligaste sorten

Kostar 3100US$ från Manettes fabrik i USA, Panyard har importerade för 1200US$ och egen tillverkade för 4200US$

Det finns C-lead och D-lead och det är väl hugget som stucket vilken man lär sig på

C-lead börjar på låga C istället för låga D.

 
 

En idé utöver tillverkare och musikaffärer är väl om något steelband/panyard säljer. Fast då måste man ju ha det stämt så de inte säljer ett ostämt som har varit med på karnevalen.

 
 

Lincoln Enterprises Ltd.

Steel pans and accessories

68 Ariapita Avenue, Woodbrook, Port-of Spain, TRINIDAD & TOBAGO. Phone: 625-5806; 674-7131. E-mail: admin@iere.com

 
 

Trinidad & Tobago Instruments Ltd

144 Old St. Joseph Road, Laventille, Trinidad, West Indies. Telephone: (868) 627-0185; (868) 623-1634; (868) 625-0974, Fax: (868) 623-1634, E-mail: steelpan@tstt.net.tt

Steel pans and accessories


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar