söndag 21 februari 2010

Northern Range

Hela lördagen blev en bilutflykt tillsammans med Roshan, Aneel och Susan efer att tillbringat natten hos Chands familj i Malick.

Hade inga direkta planer utom att se lite mera av Trinidad. Det började inget vidare med hiskeliga trafikstockningar fram till Arima. Det finns gott om bilar på Trinidad och vägnätet har inte utvecklats i samma takt. Vid Arima bestämde vi oss för att svänga upp i bergen – Northern Range – för att ta oss en titt på Asa Wrights Bird Sanctuary. Man fick fråga folk längs vägen om hur man skulle köra. Inte mycket till skyltning. Asa Wright kändes som ett sömnigt ställe med vandringsleder för pensionärer så vi bestämde oss för att köra vidare över bergen mot Blanchisseuse. Lite spännande var det eftersom vi åkte i en vanlig Nissan Sunny. Hade ingen aning om ifall det skulle krävas 4WD. Aneel körde i snitt 10 km/h och kryssade mellan alla pot holes i vägen. Det tog sin tid men det var fint uppe i bergen. Inget folk, svalt klimat, fåglar och grodor kvittrade.

Efter flera timmar kom vi till kusten och utsvultna fick så småningom Bake and Shark på Maracas.

Det blev sedan en natt till ute i Malick för mig. Jonas är ju på Tobago över helgen. Lajmade med Roshan och Rory på Chands garageuppfart. Snackade lite Climate Change och Global Warming. Kändes nästan som en jobblunch. Trinidad har ovanligt varmt och torrt. Vattningsförbud råder. Sveriges klimatproblem hör jag om från er därhemma… Ett annat ämne som upprör känslorna är att det sedan några dagar råder rökförbud på allmänna platser i Trinidad. Alltså inte enbart på barer och restauranger. Dessutom råder hårdare tag mot rattfylleri. En man på Tobago fick två års fängelse för att han vägrade blåsa i alkotestaren..

Idag skall jag ägna dagen åt att städa datorn och fundera ut vad jag och Lena skall göra när hon kommer ner.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar