söndag 14 mars 2010

Chiclayo


Chiclayo ligger på slätten mellan Anderna och Stilla Havet. Runt staden odlas ris och sockerrör. Det är alltså en centralort i en jordbruksbygd. Trettio grader, varma dofter av dynga och jord och en bris från Stilla havet som inte är så långt bort. Utanför staden känns det lite som en högsommardag på en svensk jordbuksslätt.

De enda turisterna, och de är inte många, är de som är här för att titta på lämningarna från pre-inka kulturerna. Har gått omkring lite i staden och där ärjag ensam turist. Helt rätt, eller hur? "Off the beaten track". Kan det bli finare i backpacker-världen?

Gick runt lite på marknaden i dag. Ett myller. Olika avdelningar avlöser varandra: Tofflor, ryggsäckar, burfåglar, Tv-reparatörer, barnfrisörer, slaktare, grönsaker… Någonstans i detta myller skall också den berömda avdelningen för shamaner och häxor finnas. Skall leta lite mer i morgon. Jag tog inga bilder. Hade inte med kameran. De enda bilder jag har på Chiclayo, och landet runt omkring, är de jag tagit från utflyktsbussen.



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar